Čitaj mi

U OLUJNOM NEVREMENU OŠTEĆENI DELOVI PETROVARADINSKE TVRĐAVE

Snažnim naletima vetra tokom stravičnog nevremena oštećenja je pretrpeo i simbol Novog Sada - Petrovaradinska tvrđava, koju je juče u večernjim satima obišao gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić, sa saradnicima.

Kako bismo osigurali bezbednost svih naših sugrađana, apelujemo da se poštuju ograđeni delovi oko objekata koji su oštećeni tokom olujnog nevremena, te ukoliko nije neophodno da se šetnja i obilasci po Tvrđavi redukuju, dok se oštećeni objekti ne saniraju.

Grad je preduzeo hitne mere za sprovođenje sanacije i radovi su trenutno u toku.

Grad Novi Sad iskazuje veliku zahvalnost na svesrdnoj podršci Gradu Beogradu, Opštinama Vrbas, Temerin, Bečej, Inđija, Beočin i društveno odgovornim kompanijama koja pomažu sa mehanizacijom i ljudstvom u sanaciji nastale štete.

Svi privredni subjekti koji žele da da uzmu učešće u pružanju pomoći mogu da se jave na posebne telefonske linije 021 4882 777 i 064 8448 706 koje su otvorene i organizovana su svakodnevna dežurstva u periodu od 08.00 do 20.00 časova, a po potrebi i duže.

Svi smo mi čuvari našeg kulturnog nasleđa i odgovornošću prema njemu doprinosimo da Novi Sad bude još lepše i bezbednije mesto za život.

Novi Sad, 23. jul 2023. godine