Читај ми

У НОВОМ САДУ ПОЧЕО ПРВИ САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

Сајам за пензионере по први пут се одржава 25. и 26. новембра на Новосадском сајму, у организацији ''Doo Snar grouop'' и Новосадског сајма. Отварању манифестације присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Град Нови Сад негује међугенерацијску солидарност, а на 70. годишњицу оснивања Удружења пензионера Града Новог Сада, Град је доделио Октобарску награду том удружењу. Почаствовани смо што се Сајам за пензионере одржава баш у Новом Саду, и то у години када смо отворили највећи број Клубова за пензионере на територији града, а наставићемо да отварамо нове клубове и реконструишемо постојеће. Заједно са Републичком владом, Град помаже пензионерима да замене здравствене књижице, настојимо да им омогућимо боравак у бањама и на приморју. Доказали смо да желимо да их укључимо и у одлучивање па је и члан Градског већа за социјалну заштиту пензионер. Изнад свега желимо да им се захвалимо што су поднели највећи терет у финансијско-економској стабилизацији наше државе – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Поред представника бројних релевантних установа и институција, отварању манифестације присуствовао је и министар без портфеља у Влади Републике Србије Милан Кркобабић.Том приликом он је нагласио да су пензионери изградили сајмове, бање, фабрике, и да зато пензије морају бити редовне, истичући значај једнократне помоћи пензионерима, за шта је према његовим речима из буџета издвојено око 70 милиона евра, и напоменуо да ће им држава помоћи колико год и када год буде могла да издвоји средства из касе.

Циљ манифестације коју прати слоган „За безбрижну старост“, је да пензионери квалитетно проведу слободно време, да се забаве и друже, учествују у разним радионицама, концертима, наградним играма, као и да на једном месту виде и пробају производе и услуге намењене искључиво њима.

На штандовима излагача, поред бројних медицинских, фармаколошких, прехрамбених и других производа намењених старијим лицима, организоване су и активности из области социјалне заштите, помоћи и неге у кући, здравља, едукације, волонтирања, здраве исхране, спорта, рекреације и хобија, стваралаштва, путовања, осигурања и безбедности, финансија, као и правне заштите. Улаз на манифестацију је слободан.

Нови Сад, 25. новембар 2016. године