Čitaj mi

U NOVOM SADU POČEO PRVI SAJAM ZA PENZIONERE

Sajam za penzionere po prvi put se održava 25. i 26. novembra na Novosadskom sajmu, u organizaciji ''Doo Snar grouop'' i Novosadskog sajma. Otvaranju manifestacije prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Grad Novi Sad neguje međugeneracijsku solidarnost, a na 70. godišnjicu osnivanja Udruženja penzionera Grada Novog Sada, Grad je dodelio Oktobarsku nagradu tom udruženju. Počastvovani smo što se Sajam za penzionere održava baš u Novom Sadu, i to u godini kada smo otvorili najveći broj Klubova za penzionere na teritoriji grada, a nastavićemo da otvaramo nove klubove i rekonstruišemo postojeće. Zajedno sa Republičkom vladom, Grad pomaže penzionerima da zamene zdravstvene knjižice, nastojimo da im omogućimo boravak u banjama i na primorju. Dokazali smo da želimo da ih uključimo i u odlučivanje pa je i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu penzioner. Iznad svega želimo da im se zahvalimo što su podneli najveći teret u finansijsko-ekonomskoj stabilizaciji naše države – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pored predstavnika brojnih relevantnih ustanova i institucija, otvaranju manifestacije prisustvovao je i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić.Tom prilikom on je naglasio da su penzioneri izgradili sajmove, banje, fabrike, i da zato penzije moraju biti redovne, ističući značaj jednokratne pomoći penzionerima, za šta je prema njegovim rečima iz budžeta izdvojeno oko 70 miliona evra, i napomenuo da će im država pomoći koliko god i kada god bude mogla da izdvoji sredstva iz kase.

Cilj manifestacije koju prati slogan „Za bezbrižnu starost“, je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u raznim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu vide i probaju proizvode i usluge namenjene isključivo njima.

Na štandovima izlagača, pored brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda namenjenih starijim licima, organizovane su i aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, sporta, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti, finansija, kao i pravne zaštite. Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Novi Sad, 25. novembar 2016. godine