Читај ми

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНО 3. CISM СВЕТСКО ВОЈНО ПРВЕНСТВО У БАСКЕТУ 3Х3

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је церемонији отварањa „3. CISM Светског војног првенства у баскету 3х3” на СПЕНС-у, а потом је у Градској кући угостио шефове делегација и представнике Међународног савета за војне спортове. Tо такмичење од 17. до 21. јуна 2024. године у Новом Саду окупља војне репрезентације оружаних снага из 20 држава чланица Међународног савета за војне спортове (CISM) са четири континента.

- Град Нови Сад је место са одличном спортском инфраструктуром, идеалан за одвијање бројних догађаја и такмичења, како домаћег, тако и међународног карактера. Не мањка нам ни добре атмосфере и гостпоримства, јер су наши суграђани најгостољубивији домаћини. У погледу врсте спорта који је овде у фокусу, ми смо прошле године били домаћини дводневном такмичењу Ултра Challenger на ком су учествовале бројне екипе баскеташа 3x3 из целог света, а пре тога, 2019. године смо организовали први Challenger 3x3 под покровитељством FIBA. Можемо се похвалити и чињеницом да је Нови Сад једини град који има најбоље баскеташе на свету, браћу Стојачић. Зато нам је част што се овогодишње светско војно првенство у баскету 3х3 одржава ове недеље управо у нашем граду - рекао је градоначелник Ђурић пожелевши свима спортску срећу.

Током церемоније свечаног отварања обратио се министар одбране Братислав Гашић, који је и отворио такмичење, поручивши да се у војном спорту огледа витештво и пријатељство. Министар је поздравио ученике из иностранства и пожелео им да из Србије понесу само најлепше успомене. Присутнима су се обратили и државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ, као и председник Организационог одбора, шеф Делегације Србије при CISM, пуковник Негован Иванковић који је поздравио учеснике такмичења и пожелео успех свима у надметању.

Утакмице ће током данашњег и сутрашњег дана бити одигране у Maлој сали СПЕНС-а, биће бесплатне за све гледаоце, а церемонија затварања, односно проглашење победника 3. CISM Светског војног првенства у баскету 3х3, биће одржана 20. јуна у 15.00 часова.

Нови Сад, 19. јун 2024. године