Читај ми

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА 2. КОНФЕРЕНЦИЈА „БИЗНИС ПРИЧЕ“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са председником Покрајинске владе присуствовао свечаном отварању конференције „Бизнис приче“ на Новосадском сајму. Друга по реду конференција „Бизнис приче“ која се одржава 3. и 4. априла у „Мастер“ хали Новосадског сајма, организована је од стране ,,BIT Events“, а учесници су истакнути стручњаци из Србије и региона, предузетници, бренд лидери и бизнис инфлуенсери.

- Кључна ствар успеха у вођењу предузећа или било ког система, државе или града јесте у посвећености и љубав према послу који обављате. Тајна је да волите свој посао и живите за њега. Тако смо и ми успели да препородимо наш Нови Сад. Ми добро знамо колики је значај прављења пословног окружења које може да покрене значајну привредну активност. Подсећања ради, када смо у септембру 2012. године добили поверење грађана да управљамо Градом, сачекала нас је празна каса, лоше стање у јавним предузећима и тужна чињеница да се већина некадашњих привредних гиганата нашла у стечају. Наследили смо град који је имао стопу незапослености од 19%. Нисмо имали пословни амбијент који би нам довео било коју компанију. У пeриoду oд 2012. гoдинe до данас, више стрaних кoмпaниja започело је своје пословање на територији Града Новог Сада. Међу њима су Nidec, BMTS, Continental Automotive d.o.o. Novi Sad, Lear, Aptiv, Barry Callebaut, Schnider Elecric и друге компаније које најбоље сведоче о повољној пословној клими у Новом Саду. Резултат тога је свакако и податак да је број незапослених у Новом Саду 2012. године износио 19%, а данас само 6%. Сада је у нашем граду 47 000 запослених више у односу на 2012. годину – рекао је градоначелник Ђурић пожелевши учесницима Конференције срећан рад и добродошлицу у Нови Сад.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је та конференција одлична прилика за размену знања, контаката и пословних идеја.

- Увек ме је фасцинирала храброст, одважност и одлучност људи да покрену свој бизнис, да га граде и уводећи иновације надограђују, обезбеђујући на тај начин нову вредност за наше друштво - навео је Мировић истакавши да ће на конференцији своје потенцијале представити Развојни фонд Војводине и Развојна агенција Војводине.

Конференција се одржава под покровитељством Покрајинске владе и Града Новог Сада, а организатор и оснивач подкаста „Бизнис приче” Владимир Станковић рекао је да ће ове године на Конференцији учествовати преко 1 500 предузетника, што је рекорд не само за Србију, већ цео регион, као и то да ће у два дана трајања конференције Нови Сад бити епицентар бизнис дешавања.

Нови Сад, 3. април 2024. године