Čitaj mi

U NOVOM SADU OTVORENA 2. KONFERENCIJA „BIZNIS PRIČE“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade prisustvovao svečanom otvaranju konferencije „Biznis priče“ na Novosadskom sajmu. Druga po redu konferencija „Biznis priče“ koja se održava 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma, organizovana je od strane ,,BIT Events“, a učesnici su istaknuti stručnjaci iz Srbije i regiona, preduzetnici, brend lideri i biznis influenseri.

- Ključna stvar uspeha u vođenju preduzeća ili bilo kog sistema, države ili grada jeste u posvećenosti i ljubav prema poslu koji obavljate. Tajna je da volite svoj posao i živite za njega. Tako smo i mi uspeli da preporodimo naš Novi Sad. Mi dobro znamo koliki je značaj pravljenja poslovnog okruženja koje može da pokrene značajnu privrednu aktivnost. Podsećanja radi, kada smo u septembru 2012. godine dobili poverenje građana da upravljamo Gradom, sačekala nas je prazna kasa, loše stanje u javnim preduzećima i tužna činjenica da se većina nekadašnjih privrednih giganata našla u stečaju. Nasledili smo grad koji je imao stopu nezaposlenosti od 19%. Nismo imali poslovni ambijent koji bi nam doveo bilo koju kompaniju. U periodu od 2012. godine do danas, više stranih kompanija započelo je svoje poslovanje na teritoriji Grada Novog Sada. Među njima su Nidec, BMTS, Continental Automotive d.o.o. Novi Sad, Lear, Aptiv, Barry Callebaut, Schnider Elecric i druge kompanije koje najbolje svedoče o povoljnoj poslovnoj klimi u Novom Sadu. Rezultat toga je svakako i podatak da je broj nezaposlenih u Novom Sadu 2012. godine iznosio 19%, a danas samo 6%. Sada je u našem gradu 47 000 zaposlenih više u odnosu na 2012. godinu – rekao je gradonačelnik Đurić poželevši učesnicima Konferencije srećan rad i dobrodošlicu u Novi Sad.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ta konferencija odlična prilika za razmenu znanja, kontakata i poslovnih ideja.

- Uvek me je fascinirala hrabrost, odvažnost i odlučnost ljudi da pokrenu svoj biznis, da ga grade i uvodeći inovacije nadograđuju, obezbeđujući na taj način novu vrednost za naše društvo - naveo je Mirović istakavši da će na konferenciji svoje potencijale predstaviti Razvojni fond Vojvodine i Razvojna agencija Vojvodine.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, a organizator i osnivač podkasta „Biznis priče” Vladimir Stanković rekao je da će ove godine na Konferenciji učestvovati preko 1 500 preduzetnika, što je rekord ne samo za Srbiju, već ceo region, kao i to da će u dva dana trajanja konferencije Novi Sad biti epicentar biznis dešavanja.

Novi Sad, 3. april 2024. godine