Читај ми

У НОВОМ САДУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАЂЕВИНАРА

Поводом Дана грађевинара Србије 8. августа, градоначелник Новог Сад Милан Ђурић заједно са Јосипом Модићем, председником Синдиката грађевинарства Војводине и Новог Сада je обишао радове на изградњи вртића ПУ „Радосно детињство“ у Улици Мише Димитријевића, на Грбавици.

- Данас обилазимо забавиште у Улици Мише Димитријевића, а пoследњи пут смо на овој локацији били у фебруару ове године. Радови су знатно напредовали, а како сам данас чуо од извођача, биће завршени у октобру ове године, уместо у децембру, како је првобитно планирано. Веома лепа вест да се радови завршавају пре рока, како би наши најмлађи суграђани могли да крену у вртић, већ у јануару 2024. године.  Објекат површине  1324 m² је намењен деци од треће до седме године и моћи ће да прими њих 225. Вредност инвестиције износи око 298 милиона динара. Важно је да смо сачували постојеће зеленило, а додатно ћемо посадити нове саднице и партерно уредити двориште са пратећим мобилијаром. Нарочито ме радује што објекат није претрпео штету у невремену које је задесило Нови Сад и да објекат није оштећен, као што је то био случај са вртићем у Адицама, који претрпео велику штету на хидроизолацији – изјавио је градоначелник Милан Ђурић.

Градоначелник је потом указао на значај грађевинског сектора за развој Новог Сада и истакао да на Дан грађевинара обилази објекат на ком су они присутни, уједно честитавши им њихов празник. Од рада у грађевинарству у Новом Саду живи око 50.000 људи, a само у последњих годину дана Градска управа за урбанизам и грађевинске послове Града Новог Сада је издала 1.333 грађевинске дозволе.

- Истакао бих овом приликом неколико најзначајних пројеката који се тренутно раде у Новом Саду, четврти мост у продужетку Булевара Европе, мост у оквиру Фрушкогорског коридора, две подзмене гараже: код зграде Бановине и у Улици Модене, изградња пруге Нови Сад – Суботица, радови на комуналној и саобраћаној инфраструктури и обнови фасада Алмашког краја, радови на Месној заједници у Будисави, изградњи саобраћајница у Кисачу. Дакле, доста се у Новом Саду ради и заиста је пуно посла за наше грађевинаре. Још једном им честитам празник и желим да у наредном периоду имају још више посла! – нагласио је градоначелник Ђурић.

Потом се присутнима обратио Јосип Модић, председник Синдиката грађевинарства Војводине и Новог Сада који је свим својим колегама грађевинцима честитао данашњи дан са поруком да раде са што мање повреда и са што већим платама. Он се захвалио градоначелнику што је на данашњи дан показао поштовање према грађевинским радницима и указао на значај грађевинске индустрије за Нови Сад. Када се упореди број и вредност грађевинских радова у односу на број страновника, Нови Сад је једно од највећих градилишта у Југоисточној Европи додао је Модић.

Нови Сад, 8. август 2023. године