Читај ми

У НОВОМ САДУ ДОДЕЉЕНИ СТАНОВИ ПРИПАДНИЦИМА ВОЈСКЕ РС

Министар одбране Драган Шутановац у присуству градоначелника Новог Сада Игора Павличића уручио је кључеве од станова професионалним и пензионисаним припадницима Војске Србије у Новом Саду.

- Уручили смо 19 кључева од 21 стана које смо, у сарадњи са Дирекцијом за изградњу Републике Србије, уз размену, обезбедили припадницима Војске Србије, и ово је по други пут за две године да додељујемо станове у Новом Саду. У разговору смо са представницима градске власти да и овде имплементирамо ефикаснији начин за решавање стамбених проблема припадника Војске Србије, као што смо то учинили у Ваљеву – нагласио је министар Шутановац.

Он је такође најавио да ће ускоро са Дирекцијом направити уговоре за још 34 стана који би се доделили на овом простору, као и изградњу 750 станова на простору бивше касарне Југовићево, од којих би око 90 стамбених јединица било намењено припадницима Војске који раде у Новом Саду.

- Са изградњом Булевара Европе, који је у непосредној близини, ова локација добија на квалитету и драго ми је да је данас решено стамбено питање делу припадника Војске. На састанаку посвећеном пословним односима између Града и Војске који ћемо данас одржати, између осталог биће разматрана идеја да саградимо насеље са мањим кућама за припаднике Војске. Ми имамо одговарајући простор, а то је Авијатичарско насеље, и ја се надам да ћемо наћи решења за више тема које ћемо отворити на овом састанку – истакао је градоначелник Павличић.

Станови који су данас додељени припадницима Војске Србије налазе се у Улици Ленке Дунђерски бр. 1 у Новом Саду.

Нови Сад, 14. новембар 2011. године