Čitaj mi

U NOVOM SADU DODELJENI STANOVI PRIPADNICIMA VOJSKE RS

Ministar odbrane Dragan Šutanovac u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića uručio je ključeve od stanova profesionalnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije u Novom Sadu.

- Uručili smo19 ključeva od 21 stana koje smo, u saradnji sa Direkcijom za izgradnju Republike Srbije, uz razmenu, obezbedili pripadnicima Vojske Srbije, i ovo je po drugi put za dve godine da dodeljujemo stanove u Novom Sadu. U razgovoru smo sa predstavnicima gradske vlasti da i ovde implementiramo efikasniji način za rešavanje stambenih problema pripadnika Vojske Srbije, kao što smo to učinili u Valjevu – naglasio je ministar Šutanovac.

On je takođe najavio da da će uskoro sa Direkcijom napraviti ugovore za još 34 stana koji bi se dodelili na ovom prostoru, kao i izgradnju 750 stanova na prostoru bivše kasarne Jugovićevo, od kojih bi oko 90 stambenih jedinica bilo namenjeno pripadnicima Vojske koji rade u Novom Sadu.

- Sa izgradnjom Bulevara Evrope, koji je u neposrednoj blizini, ova lokacija dobija na kvalitetu i drago mi je da je danas rešeno stambeno pitanje delu pripadnika Vojske. Na sastanaku posvećenom poslovnim odnosima između Grada i Vojske koji ćemo danas održati, između ostalog biće razmatrana ideja da sagradimo naselje sa manjim kućama za pripadnike Vojske. Mi imamo odgovarajući prostor, a to je Avijatičarsko naselje, i ja se nadam da ćemo naći rešenja za više tema koje ćemo otvoriti na ovom sastanku – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Stanovi koji su danas dodeljeni pripadnicima Vojske Srbije nalaze se u Ulici Lenke Dunđerski br. 1 u Novom Sadu.

Novi Sad, 14. novembar 2011. godine