Читај ми

У КОВИЉУ ТЕКУ РАДОВИ НА ПУТНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је приградско насеље Ковиљ у којем се изводе радови на асфалтирању улица. У току је пресвлачење асфалтом улица Пастирске, Зелене и Зелене греде, Рибарске, као и делова улица Иве Лоле Рибара, Петра Драпшина Гробљанске, Браће Вуков, Змај Јовине и Улице 29. новембра. Ради се и на асфалтирању ударних рупа у свим улицама, уређењу паркинга код вртића, а планира се и уређење атлетске стазе у оквиру школе, у школском дворишту. У Ковиљу је ове године уређен и парк на Тргу солунских добровољаца у централном делу насеља. У оквиру тих радова, санирана је ограда око парка, направљена улазна капија, уређено је зеленило и формирана декоративна зелена површина, постављене су корпе и клупе.

-Као што смо и најавили да ћемо у току године улагати у све делове града, у току су радови на путној инфраструктури у Ковиљу. Асфалтира се шест улица, раде се пешачке стазе у две улице и атлетска стаза у основној школи у Ковиљу, а вредност тих радова је 44 милиона динара. Ковиљ као место са најдужом традицијом на територији града заслужује, не само ту примарну инфраструктуру, већ и много више. Тако је Град инвестирао око 20 милиона динара у овај парк посвећен солунским добровољцима чиме су Ковиљчани добили једно лепо, уређено место за дружење и боравак у природном амбијенту. Даљи планови за Ковиљ се тичу проширења вртића, јер имамо све више најмлађих Ковиљчана па постојећи капацитет не задовољава потребе. Посебно нас радује и што ове године имамо више ђака првака у Ковиљу и што су уписана три одељења у први разред ове школске године, за разлику од прошле када је било уписано само два. Када завршимо вртић, мислим да је Ковиљ заслужио да добије једно место попут културног центра или културне станице где ће грађани моћи да се баве фолклором и драмским и спортским активостима. То место треба да посветимо великом песнику, политичару и интелектуалцу Лази Костићу по којем овај део Новог Сада треба да буде препознат. Треба га брендирати тако да поред манастира, рода и бостана, буде нашироко препознат као место одакле је велики Лаза Костић. Почело је чишћење канала, а правимо план и за наредних пет година у овом насељу у погледу инвестиција. Поносни смо на Ковиљчане који са Градом раде на остваривању свих ових планова и мислимо да ово приградско место има сјајну будућност, јер се налази на ауто-путу између два највећа града у Србији, само треба снажније да истакне своје потенцијале. Укупно са тренутним улагањима и оним која нас очекују за радове у центру Ковиља, за шта већ постоји пројекат и биће уложено око 60 милиона динара, приближавамо се цифри од 500 милиона динара које смо уложили у Ковиљ у поледњих шест година - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У претходних шест година у тој Месној заједници изведени су многобројни радови, попут изградње пречистача отпадних вода вредности 243 милиона динара, затим изградње Улице Стевана Пешића вредности близу 70 милиона динара, бус окретнице и  јавног осветљења, асфалтирање многобројних улица, а изграђено је чак шест дечијих игралишта и једна теретана на отвореном. У току је израда техничке документације атмосферске канализације у сливовима Рибарској улици и Улици Душка Вицкова, као и израда техничке документације за пројекат „46 урбаних џепова – микролокација Ковиљ“, односно за урбани џеп на Тргу ослобођења у том месту.

Нови Сад, 3. септембар 2019. године