Читај ми

У ГРАДСКОЈ КУЋИ НАЈАВЉЕН „EXIT“ ДОГАЂАЈ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствоваo je конференцији за новинаре на којој су најављени детаљи другог издања великог музичког догађаја у Македонији – „Get EXITed presents Strumica“, заједно са оснивачем и директором „EXIT“ фестивалске групације Душаном Ковачевићем, градоначелником Струмице Костадином Костадиновим и музичарком Констрактом. Тај догађај биће одржан 7. септембра у струмичком Великом парку, где ће премијерно наступити Констракта, као и друге музичке звезде.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је истакао да је Нови Сад у региону и шире препознат као извозник креативних индустрија и расадник фестивалско-музичког туризма.

- Поносан сам на то што је „EXIT“ поникао управо из нашег града пре више од две деценије, а заједничка жеља нам је да се он даље развија. Организаторима фестивала желим још много успеха и квалитетних пројеката, а Констракти, као и другим извођачима, да 7. септембра надмаше очекивања и остваре још више од прошлогодишњих 20 000 посета - рекао је Милан Ђурић.

Душан Ковачевић је нагласио да је „EXIT“ прошле године организовао чак 26 догађаја у 10 земаља.

- Прошлогодишње издање „EXIT“ догађаја у Северној Македонији је заиста превазишло сва очекивања, а за to време није било слободног смештаја у околини Струмице за туристе који су дошли из целог региона - рекао је Ковачевић.

Челник општине Струмица Костадин Костадинов је истакао да је њему и његовим суграђанима задовољство да буду домаћини великог догађаја у септембру, на којем ће наступити музичке звезде.

- Као челник Општине Струмица, одавде, из Новог Сада, желим да истакнем да ћемо се и ове године потрудити да се „GetEXITed“ догађај надалеко чује и да поново буде грандиозан –истакао је Костадинов.

Музичарка Ана Ђурић Констракта, нагласила је да се радује македонској публици, док су организатори поручили да ће ускоро бити објављене остале светске и регионалне звезде које ће 7. септембра наступити у струмичком Великом парку. Улаз на велики „Get EXITed“ догађај биће слободан.

Нови Сад, 10. март 2023. године