Čitaj mi

U GRADSKOJ KUĆI NAJAVLjEN „EXIT“ DOGAĐAJ U SEVERNOJ MAKEDONIJI

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj su najavlјeni detalјi drugog izdanja velikog muzičkog događaja u Makedoniji – „Get EXITed presents Strumica“, zajedno sa osnivačem i direktorom „EXIT“ festivalske grupacije Dušanom Kovačevićem, gradonačelnikom Strumice Kostadinom Kostadinovim i muzičarkom Konstraktom. Taj događaj biće održan 7. septembra u strumičkom Velikom parku, gde će premijerno nastupiti Konstrakta, kao i druge muzičke zvezde.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je istakao da je Novi Sad u regionu i šire prepoznat kao izvoznik kreativnih industrija i rasadnik festivalsko-muzičkog turizma.

- Ponosan sam na to što je „EXIT“ ponikao upravo iz našeg grada pre više od dve decenije, a zajednička želјa nam je da se on dalјe razvija. Organizatorima festivala želim još mnogo uspeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20 000 poseta - rekao je Milan Đurić.

Dušan Kovačević je naglasio da je „EXIT“ prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalјa.

- Prošlogodišnje izdanje „EXIT“ događaja u Severnoj Makedoniji je zaista prevazišlo sva očekivanja, a za to vreme nije bilo slobodnog smeštaja u okolini Strumice za turiste koji su došli iz celog regiona - rekao je Kovačević.

Čelnik opštine Strumica Kostadin Kostadinov je istakao da je njemu i njegovim sugrađanima zadovolјstvo da budu domaćini velikog događaja u septembru, na kojem će nastupiti muzičke zvezde.

- Kao čelnik Opštine Strumica, odavde, iz Novog Sada, želim da istaknem da ćemo se i ove godine potruditi da se „GetEXITed“ događaj nadaleko čuje i da ponovo bude grandiozan –istakao je Kostadinov.

Muzičarka Ana Đurić Konstrakta, naglasila je da se raduje makedonskoj publici, dok su organizatori poručili da će uskoro biti objavlјene ostale svetske i regionalne zvezde koje će 7. septembra nastupiti u strumičkom Velikom parku. Ulaz na veliki „Get EXITed“ događaj biće slobodan.

Novi Sad, 10. mart 2023. godine