Читај ми

У ГРАДСКОЈ КУЋИ ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ ФЕСТИВАЛА „ШКОЉКИЦЕ У ПЛАВОМ“

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовао је церемонији доделе награда Међународног музичког фестивала за децу "Шкољкице у плавом".  Циљ овог Фестивала је да изгради пријатељске везе између деце из различитих етничких и верских средина и да у пракси успостави принципе заједничког живљења, међусобне толеранције и разумевања, као и превазилажење културних разлика између деце из читавог света, а по први пут ове године Фестивал има и хуманитарни карактер.

- Фестивал „Шкољкице у плавом“ окупља учеснике из земаља широм света и  један је од најзначајнијих на мапи културних догађаја у Новом Саду. Подршком овом Фестивалу, Град афирмише дечије стваралаштво и подстиче децу да се посвете правим вредностима – изјавио је Вања Вученовић и додао да поред културног Град препознаје и шири друштвени значај Фестивала, који ове године помаже деци оболелој од дијабетеса.  

На фестивалу „Шкољкице у плавом“ у две полуфиналне вечери такмичило се четрдесеторо деце из Русије, Македоније, Бугарске, Летоније, Босне и Херцеговине, Азербејџана, Румуније, Мађарске, Италије, Пољске, Белорусије и Србије. Свим учесницима додељене су захвалнице, а проглашени су и најбољи у три старосне категорије. Према одлуци мађународног жирија, победила је Ива Вукас из Сомбора која је освојила Гран при Фестивала. Такође, организатори су доделили специјалне захвалнице за допринос развоју Фестивала, градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу и помоћнику градоначелника Вањи Вученовићу.

Поред представника Града, учесника, жирија и организатора, церемонији доделе награда присуствовао је председник светске организације Фестивала Марјан Катароски, као и директорице међународних дечијих фестивала из Будимпеште и Москве, које су одабраним учесницима уручиле позиве на ове фестивале.

Хуманитарни гала концерт Фестивала, посвећен је деци оболелој од дијабетеса биће одржан вечерас у Малој сали Спортско пословног центра „Војводина“, са почетком у 19.00 часова.

 

Нови Сад, 10. новембар 2013. године