Читај ми

У ЧАСТ И СЕЋАЊЕ ИСИДОРУ БАЈИЋУ

Свештенство новосадске Саборне цркве и средњошколски мешовити хор Музичке школе „Исидор Бајић“ приредили су помен поводом  стогодишњице смрти Исидора Бајића. Том приликом, члан Градског већа за културу Вања Вученовић положио је венце на гроб овог великог музичког ствараоца.

- На стогодишњицу смрти Исидора Бајића, на достојанствен начин сећамо се човека који нас је у много чему задужио и који је допринео развитку културе нашег града и наше земље. Поштујући његово дело, у сарадњи са установама културе и удружењима организоваћемо различите догађаје којима ћемо обележити овај велики јубилеј и указати на величину његовог стваралаштва - изјавио је Вања Вученовић.

Подсећајући јавност на годишњицу смрти свог оснивача, помен Исидору Бајићу сваке године на Алмашком гробљу, организују колектив и ученици Музичке школе „Исидор Бајић“. Према речима директорке школе проф. мр Радмиле Ракин-Мартиновић, Исидор Бајић иако је живео само 37 година, оставио је неизбрисив траг радећи као композитор, мелограф, музички издавач, професор, директор и оснивач Музичке школе.

-И данас, 106 година након оснивања школе, ми са поносом носимо име Исидора Бајића и негујемо његово стваралаштво. Дела овог великана живе кроз инструменте и гласове наших ученика – рекла је проф. мр Радмила Ракин-Мартиновић

Нови Сад, 16. септембар 2015. године