Čitaj mi

U ČAST I SEĆANJE ISIDORU BAJIĆU

Sveštenstvo novosadske Saborne crkve i srednjoškolski mešoviti hor Muzičke škole „Isidor Bajić“ priredili su pomen povodom  stogodišnjice smrti Isidora Bajića. Tom prilikom, član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović položio je vence na grob ovog velikog muzičkog stvaraoca.

- Na stogodišnjicu smrti Isidora Bajića, na dostojanstven način sećamo se čoveka koji nas je u mnogo čemu zadužio i koji je doprineo razvitku kulture našeg grada i naše zemlje. Poštujući njegovo delo, u saradnji sa ustanovama kulture i udruženjima organizovaćemo različite događaje kojima ćemo obeležiti ovaj veliki jubilej i ukazati na veličinu njegovog stvaralaštva - izjavio je Vanja Vučenović.

Podsećajući javnost na godišnjicu smrti svog osnivača, pomen Isidoru Bajiću svake godine na Almaškom groblju, organizuju kolektiv i učenici Muzičke škole „Isidor Bajić“. Prema rečima direktorke škole prof. mr Radmile Rakin-Martinović, Isidor Bajić iako je živeo samo 37 godina, ostavio je neizbrisiv trag radeći kao kompozitor, melograf, muzički izdavač, profesor, direktor i osnivač Muzičke škole.

-I danas, 106 godina nakon osnivanja škole, mi sa ponosom nosimo ime Isidora Bajića i negujemo njegovo stvaralaštvo. Dela ovog velikana žive kroz instrumente i glasove naših učenika – rekla je prof. mr Radmila Rakin-Martinović

Novi Sad, 16. septembar 2015. godine