Читај ми

ТУРНИР У РУКОМЕТУ И МИНИ РУКОМЕТУ „РАСТИМО - ТРОФЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је конференцији за новинаре на којој је најављен Међународни турнир у рукомету и мини рукомету "Растимо - Трофеј града Новог Сада“, који се по пети пут одржава од 1 до 3 маја, у спортским дворанама у Новом Саду, Футогу и Каћу.

- Турнир "Растимо - Трофеј града Новог Сада“ је једна од најзначајнијих манифестација намењених спортистима млађих категорија. Сама чињеница да ће, за три дана, екипе из преко 50 европских клубова одиграти 260 утакмица, говори о величини овог такмичења које Град са задовољством подржава - изјавио је Предраг Свилар и додао - Ако имамо у виду да се у Новом Саду одржавају и Новогодишњи турнир у одбојци, пливачки митинг и атлетски скупови, могу са задовољством да констатујем да је наш град постао регионални центар великих спортских манифестација намењених деци школског узраста. Позивам и представнике других спортова да организују сличне догађаје, а Градска управа за спорт и омладину ће их подржати, јер желимо да омогућимо младим спортистима да се такмиче у добрим условима, а да Нови Сад и даље буде њихово стециште.

Међународни турнир у рукомету и мини рукомету "Растимо - Трофеј града Новог Сада“ организују Рукометни клуб "Растимо" и Рукометни савез Новог Сада, под покровитељством Града Новог Сада. Према речима директора Турнира Миливоја Јакшића на Турниру ће учествовати 113 екипа, са око 1700 дечака и девојчица из Данске, Словачке, Грчке, Румуније, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе и Србије. Предвиђено је да се за три дана Турнира, у шест спортских дворана одигра 184 утакмице у рукомету, а 82 у мини рукомету.  Финалне утакмице ће бити одигране 3. маја, у СПЦ „Војводина“, а након тога ће уследити додела признања и свечано затварање турнира.

Нови Сад, 29. април 2015. године