Čitaj mi

TURNIR U RUKOMETU I MINI RUKOMETU „RASTIMO - TROFEJ GRADA NOVOG SADA“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljen Međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu "Rastimo - Trofej grada Novog Sada“, koji se po peti put održava od 1 do 3 maja, u sportskim dvoranama u Novom Sadu, Futogu i Kaću.

- Turnir "Rastimo - Trofej grada Novog Sada“ je jedna od najznačajnijih manifestacija namenjenih sportistima mlađih kategorija. Sama činjenica da će, za tri dana, ekipe iz preko 50 evropskih klubova odigrati 260 utakmica, govori o veličini ovog takmičenja koje Grad sa zadovoljstvom podržava - izjavio je Predrag Svilar i dodao - Ako imamo u vidu da se u Novom Sadu održavaju i Novogodišnji turnir u odbojci, plivački miting i atletski skupovi, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je naš grad postao regionalni centar velikih sportskih manifestacija namenjenih deci školskog uzrasta. Pozivam i predstavnike drugih sportova da organizuju slične događaje, a Gradska uprava za sport i omladinu će ih podržati, jer želimo da omogućimo mladim sportistima da se takmiče u dobrim uslovima, a da Novi Sad i dalje bude njihovo stecište.

Međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu "Rastimo - Trofej grada Novog Sada“ organizuju Rukometni klub "Rastimo" i Rukometni savez Novog Sada, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Prema rečima direktora Turnira Milivoja Jakšića na Turniru će učestvovati 113 ekipa, sa oko 1700 dečaka i devojčica iz Danske, Slovačke, Grčke, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Predviđeno je da se za tri dana Turnira, u šest sportskih dvorana odigra 184 utakmice u rukometu, a 82 u mini rukometu.  Finalne utakmice će biti odigrane 3. maja, u SPC „Vojvodina“, a nakon toga će uslediti dodela priznanja i svečano zatvaranje turnira.

Novi Sad, 29. april 2015. godine