Читај ми

ТУРНИР У МИНИ-РУКОМЕТУ „ДРУЖИМО СЕ ИГРАМО И РАСТЕМО“

Традиционални турнир у мини-рукомету „Дружимо се играмо и растемо“ одржава се данас на терену Спортског центра Слана бара. Овогодишњи турнир, 15. по реду, окупио је 567 дечака и девојчица, узраста од седам до једанаест година из Србије и Републике Српске. Њих је, отварајући турнир, поздравио заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац.

- Једном од најмасовнијих манифестација у региону, турниром „Дружимо се играмо и растемо“ приводимо крају још једну, успешну спортску годину. Препознајемо значај овог Турнира који, поред тога што популаризује рукомет, спортско понашање и здрав начин живота код деце школског узраста, представља прилику да се учесници упознају, друже и стекну нова искуства - изјавио је Игор Црнобарац и додао - Нови Сад је познат као центар спорта, место где живе и тренирају многи успешни спортисти, где се одржавају важна спортска такмичења, а Град, подршком оваквим манифестацијама и обезбеђивањем добрих услова за бављење спортом, прави базу будућих шампиона.

Турнир организује Рукометни клуб „Растимо“, под покровитељством Града Новог Сада, а у сарадњи са рукометним савезима Града Новог Сада и Војводине и новосадским клубовима. Према речима организатора Ђорђа Јакшића, деца ће током целог дана, од 9 до 17 часова, играти утакмице, међутим на крају Турнира сви добијају златне медаље јер су изабрала да се баве рукометом.

-Турнир се организује да би мали рукометаши и рукометашице кроз игру, дружење и забаву упознали и стекли нове пријатеље из свих крајева Србије и региона и заједно са њима обележили почетак школског распуста, новогодишње и божићне празнике – истакао је Ђорђе Јакшић нагласивши да је РК „Растимо“ једини клуб у граду који у екипним спортовима, децу наведеног узраста тренира бесплатно.

Нови Сад, 24. децембар 2022. године