Čitaj mi

TURNIR U MINI-RUKOMETU „DRUŽIMO SE IGRAMO I RASTEMO“

Tradicionalni turnir u mini-rukometu „Družimo se igramo i rastemo“ održava se danas na terenu Sportskog centra Slana bara. Ovogodišnji turnir, 15. po redu, okupio je 567 dečaka i devojčica, uzrasta od sedam do jedanaest godina iz Srbije i Republike Srpske. Nјih je, otvarajući turnir, pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

- Jednom od najmasovnijih manifestacija u regionu, turnirom „Družimo se igramo i rastemo“ privodimo kraju još jednu, uspešnu sportsku godinu. Prepoznajemo značaj ovog Turnira koji, pored toga što popularizuje rukomet, sportsko ponašanje i zdrav način života kod dece školskog uzrasta, predstavlјa priliku da se učesnici upoznaju, druže i steknu nova iskustva - izjavio je Igor Crnobarac i dodao - Novi Sad je poznat kao centar sporta, mesto gde žive i treniraju mnogi uspešni sportisti, gde se održavaju važna sportska takmičenja, a Grad, podrškom ovakvim manifestacijama i obezbeđivanjem dobrih uslova za bavlјenje sportom, pravi bazu budućih šampiona.

Turnir organizuje Rukometni klub „Rastimo“, pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada, a u saradnji sa rukometnim savezima Grada Novog Sada i Vojvodine i novosadskim klubovima. Prema rečima organizatora Đorđa Jakšića, deca će tokom celog dana, od 9 do 17 časova, igrati utakmice, međutim na kraju Turnira svi dobijaju zlatne medalјe jer su izabrala da se bave rukometom.

-Turnir se organizuje da bi mali rukometaši i rukometašice kroz igru, druženje i zabavu upoznali i stekli nove prijatelјe iz svih krajeva Srbije i regiona i zajedno sa njima obeležili početak školskog raspusta, novogodišnje i božićne praznike – istakao je Đorđe Jakšić naglasivši da je RK „Rastimo“ jedini klub u gradu koji u ekipnim sportovima, decu navedenog uzrasta trenira besplatno.

Novi Sad, 24. decembar 2022. godine