Читај ми

ТУРИСТИЧКА САРАДЊА НОВОГ САДА И МАРИБОРА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је градоначелника Франца Канглера и делегацију Марибора са којима је разговараo о јачању туристичке сарадње, а на Тргу слободе грађанима су представљени град Марибор и ски понуда Похорја.

- Ускоро ће званична делегација Новог Сада посетити Марибор како би разговарали о конкретним облицима сарадње, али и како бисмо се упознали са њиховим примерима припреме пројеката за Европску унију – нагласио је градоначелник Павличић.

Мариборци су искористили прилику да најаве важна предстојеће догађаје у њиховом граду, зимску универзијаду 2013. године, а 2012. Марибор ће бити Европска престоница културе.

- Захваљујем се Граду Новом Саду на гостопримству и позивам све грађане да дођу у Марибор и зимују на Похорју, а да бисмо им дочарали део атмосфере која их тамо чека потрудили смо се да им на Tргу представимо нашу туристичку понуду – истакао је градоначелник Марибора Франц Канглер

Градоначелник Канглер уручио је градоначелнику Павличићу вино од најстарије винове лозе на свету као симболичан поклон за почетак сарадње два града.

Нови Сад, 09.октобар 2009. године