Čitaj mi

TURISTIČKA SARADNJA NOVOG SADA I MARIBORA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je gradonačelnika Franca Kanglera i delegaciju Maribora sa kojima je razgovarao o jačanju turističke saradnje, a na Trgu slobode građanima su predstavljeni grad Maribor i ski ponuda Pohorja.

- Uskoro će zvanična delegacija Novog Sada posetiti Maribor kako bi razgovarali o konkretnim oblicima saradnje, ali i kako bismo se upoznali sa njihovim primerima pripreme projekata za Evropsku uniju – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Mariborci su iskoristili priliku da najave važna predstojeće događaje u njihovom gradu, zimsku univerzijadu 2013. godine, a 2012. Maribor će biti Evropska prestonica kulture.

- Zahvaljujem se Gradu Novom Sadu na gostoprimstvu i pozivam sve građane da dođu u Maribor i zimuju na Pohorju, a da bismo im dočarali deo atmosfere koja ih tamo čeka potrudili smo se da im na Trgu predstavimo našu turističku ponudu – istakao je gradonačelnik Maribora Franc Kangler

Gradonačelnik Kangler uručio je gradonačelniku Pavličiću vino od najstarije vinove loze na svetu kao simboličan poklon za početak saradnje dva grada.

Novi Sad, 09.oktobar 2009. godine