Читај ми

ТУРА ТРОФЕЈА UEFA CHAMPIONS LEAGUE У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председница Извршног одбора UniCredit Banke Србија Чила Ихас и фудбалска легенда Стеван Дика Стојановић на свечаној церемонији у Градској кући у Новом Саду открили су трофеј најпрестижнијег европског клупског фудбалског такмичења и тиме означили други дан Туре трофеја UEFA Champions League коју представља UniCredit. Уз звуке химне овог фудбалског такмичења, камион у којем је изложен оригинални трофеј сместио се на Трг слободе где ће бити паркиран данас до 21.00 час.

- Почаствован сам што сам други пут у прилици да као градоначелник поздравим госте и домаћине Туре трофеја UEFA Champions League. Има много симболике у овој години јер се навршава 25 година од освајања Купа шампиона од стране ФК Црвена звезда, 15 година од Партизановог уласка у финале тог такмичења и 50 година од прве титуле државног првака ФК Војводина. Овакве манифестације промовишу праве вредности и узоре на које треба да се угледају млади. Нови Сад је одувек био спортски град, а многобројне медаље, пехари и успешно организована спортска такмичења доказ су да само континуирано улагање у спорт даје праве резултате – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Грађани Новог Сада имају прилику да се на балкону овог несвакидашњег камиона сликају са трофејом и добију аутограм од легендарног голмана шампионског тима Црвене звезде, освајачем „ушатог“ пехара, Дике Стојановића, којег је представио Милојко Пантић. У исто време, UniCredit Bank је на Тргу слободе, у сарадњи са компанијама Аdidas, Nissan и Mastercard, организовала “Лигу малих шампиона”, такмичење за најмлађе фудбалере, које се, уз подршку Отворених забавних школа фудбала, одржава од 11.40 до 17 часова. То такмичење отворили су члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и Дика Стојановић.

- Наше дугогодишње партнерство са овим престижним такмичењем показује сву нашу страст не само према фудбалу, већ и према свему ономе што захтева тимску игру која је неопходна како би се остварио успех – изјавила је председница Извршног одбора UniCredit Banke Србија Чила Ихас. Званични амбасадор UniCreditа за Туру трофеја Стеван Стојановић Дика рекао је да је поносан што има прилику да грађанима Новог Сада, у години када ФК Црвена звезда слави 25 година од освајања ‘ушатог’ пехара, представи оригинални пехар најпрестижнијег европског фудбала.

Тура трофеја борави у Србији до 2. октобра, а након Новог Сада, посетиће Београд, 1. и 2. октобра, и затим наставља своје пропутовање кроз Босну и Херцеговину, Хрватску и Мађарску.

Нови Сад, 29. септембар 2016. године