Čitaj mi

TURA TROFEJA UEFA CHAMPIONS LEAGUE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Čila Ihas i fudbalska legenda Stevan Dika Stojanović na svečanoj ceremoniji u Gradskoj kući u Novom Sadu otkrili su trofej najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja i time označili drugi dan Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit. Uz zvuke himne ovog fudbalskog takmičenja, kamion u kojem je izložen originalni trofej smestio se na Trg slobode gde će biti parkiran danas do 21.00 čas.

- Počastvovan sam što sam drugi put u prilici da kao gradonačelnik pozdravim goste i domaćine Ture trofeja UEFA Champions League. Ima mnogo simbolike u ovoj godini jer se navršava 25 godina od osvajanja Kupa šampiona od strane FK Crvena zvezda, 15 godina od Partizanovog ulaska u finale tog takmičenja i 50 godina od prve titule državnog prvaka FK Vojvodina. Ovakve manifestacije promovišu prave vrednosti i uzore na koje treba da se ugledaju mladi. Novi Sad je oduvek bio sportski grad, a mnogobrojne medalje, pehari i uspešno organizovana sportska takmičenja dokaz su da samo kontinuirano ulaganje u sport daje prave rezultate – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Građani Novog Sada imaju priliku da se na balkonu ovog nesvakidašnjeg kamiona slikaju sa trofejom i dobiju autogram od legendarnog golmana šampionskog tima Crvene zvezde, osvajačem „ušatog“ pehara, Dike Stojanovića, kojeg je predstavio Milojko Pantić. U isto vreme, UniCredit Bank je na Trgu slobode, u saradnji sa kompanijama Adidas, Nissan i Mastercard, organizovala “Ligu malih šampiona”, takmičenje za najmlađe fudbalere, koje se, uz podršku Otvorenih zabavnih škola fudbala, održava od 11.40 do 17 časova. To takmičenje otvorili su član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i Dika Stojanović.

- Naše dugogodišnje partnerstvo sa ovim prestižnim takmičenjem pokazuje svu našu strast ne samo prema fudbalu, već i prema svemu onome što zahteva timsku igru koja je neophodna kako bi se ostvario uspeh – izjavila je predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Čila Ihas. Zvanični ambasador UniCredita za Turu trofeja Stevan Stojanović Dika rekao je da je ponosan što ima priliku da građanima Novog Sada, u godini kada FK Crvena zvezda slavi 25 godina od osvajanja ‘ušatog’ pehara, predstavi originalni pehar najprestižnijeg evropskog fudbala.

Tura trofeja boravi u Srbiji do 2. oktobra, a nakon Novog Sada, posetiće Beograd, 1. i 2. oktobra, i zatim nastavlja svoje proputovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku.

Novi Sad, 29. septembar 2016. godine