Читај ми

ТРИБИНА О СПРЕЧАВАЊУ НАСИЉА У ШКОЛАМА

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић учествовао је у трибини на тему "Превенција вршњачког насиља", на којој су говорили и шеф групе за малолетничку делинквенцију Полицијске управе "Нови Сад" Ненад Ердељан и директор Основне школе "Ђорђе Натошевић" Недељко Ђорђић.

- Неопходно је створити безбедну и подстицајну средину за учење, рад и развој ученика, а решавање проблема насиља мора укључивати децу, наставнике, запослене у школама, али и родитеље и целокупну локалну заједницу. Нама је циљ да безбедност ученика буде на највишем могућем нивоу, а битно је да у школама постоји унутрашњи систем контроле, видео надзора и координација са институцијама школе на нивоу града. Ми ћемо учинити све да деца иду у школу која је безбедна и која представља сигурно окружење, а на спречавању појаве вршњачког насиља морамо да радимо сви. - истакао је Милан Ђукић.

Основ проблема насилног понашања, појаве са којом се суочавају ученици, професори и родитељи, представља недостатак позитивних узора у друштву на којима би се деца научила да буду толерантна, да поштују вршњаке и професоре и да проблеме решавају разговором и без сукоба, оцењено је на трибини "Превенција вршњачког насиља".

Нови Сад, 23. децембар 2009. године