Čitaj mi

TRIBINA O SPREČAVANJU NASILJA U ŠKOLAMA

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić učestvovao je u tribini na temu "Prevencija vršnjačkog nasilja", na kojoj su govorili i šef grupe za maloletničku delinkvenciju Policijske uprave "Novi Sad" Nenad Erdeljan i direktor Osnovne škole "Đorđe Natošević" Nedeljko Đorđić.

- Neophodno je stvoriti bezbednu i podsticajnu sredinu za učenje, rad i razvoj učenika, a rešavanje problema nasilja mora uključivati decu, nastavnike, zaposlene u školama, ali i roditelje i celokupnu lokalnu zajednicu. Nama je cilj da bezbednost učenika bude na najvišem mogućem nivou, a bitno je da u školama postoji unutrašnji sistem kontrole, video nadzora i koordinacija sa institucijama škole na nivou grada. Mi ćemo učiniti sve da deca idu u školu koja je bezbedna i koja predstavlja sigurno okruženje, a na sprečavanju pojave vršnjačkog nasilja moramo da radimo svi. - istakao je Milan Đukić.

Osnov problema nasilnog ponašanja, pojavе sa kojom se suočavaju učenici, profesori i roditelji, predstavlja nedostatak pozitivnih uzora u društvu na kojima bi se deca naučila da budu tolerantna, da poštuju vršnjake i profesore i da probleme rešavaju razgovorom i bez sukoba, ocenjeno je na tribini "Prevencija vršnjačkog nasilja".

Novi Sad, 23. decembar 2009. godine