Читај ми

ТРИ НОВЕ МЕРЕ ГРАДСКОГ ШТАБА У НОВОМ САДУ

Градски штаб за ванредне ситуације Новог Сада заседао је данас и донео нове наредбе у складу са изузетно озбиљном епидемиолошком ситуацијом на територији града. Наредбе се односе на услуге јавног превоза у возилима Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“, на привредне субјекте који обављају делатност у трговинским и угоститељским објектима, на радно време позоришта, биоскопа и других установа културе, као и на дозвољен број људи окупљених на јавном затвореном и отвореном простору.

Између осталог, забрањује се организовано окупљање више од пет лица на јавним затворенiм и отворенiм просторима, уз обавезну физичку дистанцу од минимум 1,5 m између окупљених лица. Наређује се употреба заштитних маски на територији Града Новог Сада у свим затвореним просторима и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 m. У свим јавним затвореним објектима, као и у свим привредним субјектима који обављају делатност у трговинским и  угоститељским објектима ограничава се број лица која могу бити истовремено присутна, тако да на свака 4 m2 може бити присутно једно лице. Забрањује се, у периоду од 23. новембра до 7. децембра 2020. године, на територији Града Новог Сада организовање свечаности, спортских и других манифестација, сем одржавања спортских такмичења без присуства публике, уз пуно поштовање и спровођење свих прописаних мера заштите становништва од заразне болести COVID-19. Обавезују се привредни субјекти који обављају делатност у трговинским објектима да радно време организују у периоду од 5,00 до 21,00 час. Привредни субјекти који обављају делатност у трговинским/тржним центрима у којима се обавља продаја робе и врше услуге, на територији Града Новог Сада, радно време ће организовати у периоду од 5,00 до 18,00 часова. Привредни субјекти који обављају угоститељску делатност, као и позоришта и биоскопи у обавези су да радно време организују у периоду од 5,00 до 18,00 часова. Јавно градско саобраћајно предузеће „Нови Сад“ ће услуге јавног превоза у градском, приградском и међумесном превозу, организовати тако да попуњеност капацитета места за стајање у возилу не буде већа од 50% у односу на дозвољени број стајаћих места у возилу, док су путници, уз обавезно коришћење заштитних маски, у обавези да док чекају да уђу у возило обезбеде дистанцу од најмање 2 m од улаза/излаза у возило. VI. Такође, обавезује се ЈГСП „Нови Сад“ да утврди ред вожње који ће омогућити појачан број полазака у „саобраћајним шпицевима“, као и редукован број полазака ван „саобраћајних шпицева“.

Градски штаб позива све грађане на солидарност у месецима пред нама који погодују разбуктавању епидемије. На седници Штаба је закључено да је неопходно стриктно поштовање свих мера и апеловано је на грађане да помогну једни другима придржавањем прописаних правила понашања, како би се ово тешко стање превазишло са што мање негативних последица.

Нови Сад, 23. новембар 2020. године

Преузмите img.pdf (application/pdf 784 KB)
Преузмите img_0001.pdf (application/pdf 1358 KB)
Преузмите img_0002.pdf (application/pdf 761 KB)