Čitaj mi

TRI NOVE MERE GRADSKOG ŠTABA U NOVOM SADU

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada zasedao je danas i doneo nove naredbe u skladu sa izuzetno ozbilјnom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada. Naredbe se odnose na usluge javnog prevoza u vozilima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“, na privredne subjekte koji obavlјaju delatnost u trgovinskim i ugostitelјskim objektima, na radno vreme pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, kao i na dozvolјen broj lјudi okuplјenih na javnom zatvorenom i otvorenom prostoru.

Između ostalog, zabranjuje se organizovano okuplјanje više od pet lica na javnim zatvorenim i otvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od minimum 1,5 m između okuplјenih lica. Naređuje se upotreba zaštitnih maski na teritoriji Grada Novog Sada u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m. U svim javnim zatvorenim objektima, kao i u svim privrednim subjektima koji obavlјaju delatnost u trgovinskim i  ugostitelјskim objektima ograničava se broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna, tako da na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice. Zabranjuje se, u periodu od 23. novembra do 7. decembra 2020. godine, na teritoriji Grada Novog Sada organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, sem održavanja sportskih takmičenja bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19. Obavezuju se privredni subjekti koji obavlјaju delatnost u trgovinskim objektima da radno vreme organizuju u periodu od 5,00 do 21,00 čas. Privredni subjekti koji obavlјaju delatnost u trgovinskim/tržnim centrima u kojima se obavlјa prodaja robe i vrše usluge, na teritoriji Grada Novog Sada, radno vreme će organizovati u periodu od 5,00 do 18,00 časova. Privredni subjekti koji obavlјaju ugostitelјsku delatnost, kao i pozorišta i bioskopi u obavezi su da radno vreme organizuju u periodu od 5,00 do 18,00 časova. Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ će usluge javnog prevoza u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu, organizovati tako da popunjenost kapaciteta mesta za stajanje u vozilu ne bude veća od 50% u odnosu na dozvolјeni broj stajaćih mesta u vozilu, dok su putnici, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, u obavezi da dok čekaju da uđu u vozilo obezbede distancu od najmanje 2 m od ulaza/izlaza u vozilo. VI. Takođe, obavezuje se JGSP „Novi Sad“ da utvrdi red vožnje koji će omogućiti pojačan broj polazaka u „saobraćajnim špicevima“, kao i redukovan broj polazaka van „saobraćajnih špiceva“.

Gradski štab poziva sve građane na solidarnost u mesecima pred nama koji pogoduju razbuktavanju epidemije. Na sednici Štaba je zaklјučeno da je neophodno striktno poštovanje svih mera i apelovano je na građane da pomognu jedni drugima pridržavanjem propisanih pravila ponašanja, kako bi se ovo teško stanje prevazišlo sa što manje negativnih posledica.

Novi Sad, 23. novembar 2020. godine

Preuzmite img.pdf (application/pdf 784 KB)
Preuzmite img_0001.pdf (application/pdf 1358 KB)
Preuzmite img_0002.pdf (application/pdf 761 KB)