Читај ми

ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА У ПОЗНАВАЊУ САОБРАЋАЈНИХ ПРОПИСА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је завршници пројекта “Семафоризација 3” и финалном такмичењу које је за циљ имало промоцију безбедности у саобраћају, а у којем су се надметали ученици завршних разреда средњих школа у Новом Саду.

- Статистике показују да, услед неприлагођене брзине велики број људи губи живот у саобраћајним незгодама. Сматрам да је едукација младих о овој важној теми веома важна, јер управо они са нестрпљењем исчекују да положе возачки испит. Зато ће Град Нови Сад наставити да подржава овакве пројекте који утичу на свест младих и доприносе повећавању безбедности у саобраћају - изјавио је Предраг Свилар.

Пројекат „Семафоризација“ има за циљ повећање безбедности младих у саобраћају, кроз едукацију и тестирања, што доприноси развијању свести о значају поштовања саобраћајних прописа код ученика завршних разреда средњих школа. Пројекат се реализује Центар за промоцију безбедности саобраћаја, уз подршку Канцеларије за младе Града Новог Сада и ЈКП „Паркинг сервис“.

Основне активности у оквиру пројекта „Семафоризација 3“ биле су организоване у четири средње школе у Новом Саду, тако што је након одржаног предавања о значају поштовања саобраћајних прописа уследило тестирање ученика, а финалисти су се такмичили у Средњој техничкој школи „Милева Марић Аjнштајн“. Екипа те школе је освојила четврто место, трећепласирана је Гимназија "Лаза Костић", другопласирана је Средња школа "Свети Никола" а победник такмичења је екипа Средње економске школе "Светозар Милетић".

Нови Сад, 6. децембар 2013. године