Čitaj mi

TAKMIČENJE SREDNJOŠKOLACA U POZNAVANJU SAOBRAĆAJNIH PROPISA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je završnici projekta “Semaforizacija 3” i finalnom takmičenju koje je za cilj imalo promociju bezbednosti u saobraćaju, a u kojem su se nadmetali učenici završnih razreda srednjih škola u Novom Sadu.

- Statistike pokazuju da, usled neprilagođene brzine veliki broj ljudi gubi život u saobraćajnim nezgodama. Smatram da je edukacija mladih o ovoj važnoj temi veoma važna, jer upravo oni sa nestrpljenjem isčekuju da polože vozački ispit. Zato će Grad Novi Sad nastaviti da podržava ovakve projekte koji utiču na svest mladih i doprinose povećavanju bezbednosti u saobraćaju - izjavio je Predrag Svilar.

Projekat „Semaforizacija“ ima za cilj povećanje bezbednosti mladih u saobraćaju, kroz edukaciju i testiranja, što doprinosi razvijanju svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa kod učenika završnih razreda srednjih škola. Projekat se realizuje Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, uz podršku Kancelarije za mlade Grada Novog Sada i JKP „Parking servis“.

Osnovne aktivnosti u okviru projekta „Semaforizacija 3“ bile su organizovane u četiri srednje škole u Novom Sadu, tako što je nakon održanog predavanja o značaju poštovanja saobraćajnih propisa usledilo testiranje učenika, a finalisti su se takmičili u Srednjoj tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn“. Ekipa te škole je osvojila četvrto mesto, trećeplasirana je Gimnazija "Laza Kostić", drugoplasirana je Srednja škola "Sveti Nikola" a pobednik takmičenja je ekipa Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić".

Novi Sad, 6. decembar 2013. godine