Читај ми

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ ЗА ЖЕНЕ ОД СУТРА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовали су конференцији за новинаре на којој је најављено 21. Светско првенство у рукомету за жене.

- Веома ми је драго што смо домаћини још једне велике спортске манифестације. За Нови Сад можемо рећи да је град рукомета и да је израстао у спортски центар који је стекао поштовање организатора важних такмичења, на шта смо веома поносни. Сигуран сам да ће и ово првенство протећи у најбољем реду и користим прилику да позовем публику да дође на Спенс и да гледа утакмице – изјавио је Предраг Свилар и пожелео гостима Новог Сада добродошлицу, а репрезентацији Србије успех на такмичењу.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић је додао да се обиљност припреме Светског првенства огледа и у организацији извантакмичарских активности. Сваки дан, од 12 до 21 час на првом спрату Спенса и у Театрону, биће уприличен музички програм, а на платоу испред Спенса налазиће се навијачка зона, односно "Етно сокак" где ће бити постављени штандови са сувенирима, храном и топлим напитцима.

Конференцији су присуствовали и директор ЈП СПЦ "Војводина" Жарко Мићин и директор такмичења у Новом Саду Зоран Станојевић који је нагласио да ће Нови Сад бити домаћин највећим рукометним велесилама у женској конкуренцији, на свету.

- Од пет првопласираних екипа на светској ранг листи, Нови Сад ће у првој фази такмичења угостити три екипе Немачку, Мађарску и Румунију, а ми очекујемо да нам се у другој фази такмичења придружи и репрезентације Норвешке и Шпаније. Такође, Нови Сад и околину ће посетити и најзначајније званице Светске рукометне федерације - нагласио је Зоран Станојевић.

Да је Спенс спреман за такмичење потврдио је директор ЈП СПЦ "Војводина" Жарко Мићин, који је истакао да очекује да велики број навијача из земље и иностранства и позвао Новосађане да дођу на Спенс и уживају у доброј атмосфери и квалитетним утакмицама.

Светско првенство у рукомету за жене почиње данас, утакмицом Србија - Јапан, и траје до 22. децембра, а одржава се у Београду, Зрењанину, Нишу и Новом Саду, где ће се у оквиру групе Д такмичити Мађарска, Немачка, Румунија, Чешка, Тунис и Аустралија. Такође, у Новом Саду ће бити одигране утакмице осмине и четвртине финала.

Нови Сад, 6. децембар 2013. године