Čitaj mi

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA ŽENE OD SUTRA U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su konferenciji za novinare na kojoj je najavljeno 21. Svetsko prvenstvo u rukometu za žene.

- Veoma mi je drago što smo domaćini još jedne velike sportske manifestacije. Za Novi Sad možemo reći da je grad rukometa i da je izrastao u sportski centar koji je stekao poštovanje organizatora važnih takmičenja, na šta smo veoma ponosni. Siguran sam da će i ovo prvenstvo proteći u najboljem redu i koristim priliku da pozovem publiku da dođe na Spens i da gleda utakmice – izjavio je Predrag Svilar i poželeo gostima Novog Sada dobrodošlicu, a reprezentaciji Srbije uspeh na takmičenju.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je dodao da se obiljnost pripreme Svetskog prvenstva ogleda i u organizaciji izvantakmičarskih aktivnosti. Svaki dan, od 12 do 21 čas na prvom spratu Spensa i u Teatronu, biće upriličen muzički program, a na platou ispred Spensa nalaziće se navijačka zona, odnosno "Etno sokak" gde će biti postavljeni štandovi sa suvenirima, hranom i toplim napitcima.

Konferenciji su prisustvovali i direktor JP SPC "Vojvodina" Žarko Mićin i direktor takmičenja u Novom Sadu Zoran Stanojević koji je naglasio da će Novi Sad biti domaćin najvećim rukometnim velesilama u ženskoj konkurenciji, na svetu.

- Od pet prvoplasiranih ekipa na svetskoj rang listi, Novi Sad će u prvoj fazi takmičenja ugostiti tri ekipe Nemačku, Mađarsku i Rumuniju, a mi očekujemo da nam se u drugoj fazi takmičenja pridruži i reprezentacije Norveške i Španije. Takođe, Novi Sad i okolinu će posetiti i najznačajnije zvanice Svetske rukometne federacije - naglasio je Zoran Stanojević.

Da je Spens spreman za takmičenje potvrdio je direktor JP SPC "Vojvodina" Žarko Mićin, koji je istakao da očekuje da veliki broj navijača iz zemlje i inostranstva i pozvao Novosađane da dođu na Spens i uživaju u dobroj atmosferi i kvalitetnim utakmicama.

Svetsko prvenstvo u rukometu za žene počinje danas, utakmicom Srbija - Japan, i traje do 22. decembra, a održava se u Beogradu, Zrenjaninu, Nišu i Novom Sadu, gde će se u okviru grupe D takmičiti Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija. Takođe, u Novom Sadu će biti odigrane utakmice osmine i četvrtine finala.

Novi Sad, 6. decembar 2013. godine