Читај ми

СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН И У ВРТИЋУ ''НОВОСАЂАНЧЕ''

Поводом славе Свети Сава, у вртићу 'Новосађанче'' Предшколске установе ''Радосно детињство'' уприличена је приредба, а том догађају присуствовао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Ово је прилика да се још једном подсетимо шта је Свети Сава све чинио за живота, и да је по делима био наш савременик, превазилазећи историјско доба у којем је живео. Вредности које је уткао у нашу државност и духовност су непролазне, и нико не може да нам их одузме. Учење о Светосављу је учење за будућност, а нема бољег места за то од овог, где упознајемо будуће генерације које ће бити и боље и успешније од нас. Чека нас много тога битног када је реч о ПУ ''Радосно детињство''. Град је издвојио 200 милиона динара за изградњу модерног објекта у Ораховој улици на Клиси, важни су и пројекти реконструкције објекта у Улици Светозара Милетића, надоградње и проширења вртића у Будисави, Каћу и Ковиљу, као и многи други. Такође, захваљујући одговорном односу према буџету, пред крај прошле године успели смо да повећамо примања запослених у ПУ ''Радосно детињство''. Они нису плаћени сразмерно посвећености према нашој деци, али свака подршка је значајна, и трудићемо се да je и ове године обезбедимо - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У оквиру приредбе у вртићу ''Новосађанче'' наступио је и хор ''Исон'' предвођен Мишом Близанцем, а заслужним појединцима и установама уручене су Светосавске повеље ПУ ''Радосно детињство.

Нови Сад, 28. јануар 2019. године