Čitaj mi

SVETI SAVA PROSLAVLJEN I U VRTIĆU ''NOVOSAĐANČE''

Povodom slave Sveti Sava, u vrtiću 'Novosađanče'' Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'' upriličena je priredba, a tom događaju prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Ovo je prilika da se još jednom podsetimo šta je Sveti Sava sve činio za života, i da je po delima bio naš savremenik, prevazilazeći istorijsko doba u kojem je živeo. Vrednosti koje je utkao u našu državnost i duhovnost su neprolazne, i niko ne može da nam ih oduzme. Učenje o Svetosavlju je učenje za budućnost, a nema boljeg mesta za to od ovog, gde upoznajemo buduće generacije koje će biti i bolje i uspešnije od nas. Čeka nas mnogo toga bitnog kada je reč o PU ''Radosno detinjstvo''. Grad je izdvojio 200 miliona dinara za izgradnju modernog objekta u Orahovoj ulici na Кlisi, važni su i projekti rekonstrukcije objekta u Ulici Svetozara Miletića, nadogradnje i proširenja vrtića u Budisavi, Кaću i Кovilju, kao i mnogi drugi. Takođe, zahvaljujući odgovornom odnosu prema budžetu, pred kraj prošle godine uspeli smo da povećamo primanja zaposlenih u PU ''Radosno detinjstvo''. Oni nisu plaćeni srazmerno posvećenosti prema našoj deci, ali svaka podrška je značajna, i trudićemo se da je i ove godine obezbedimo - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U okviru priredbe u vrtiću ''Novosađanče'' nastupio je i hor ''Ison'' predvođen Mišom Blizancem, a zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene su Svetosavske povelje PU ''Radosno detinjstvo.

Novi Sad, 28. januar 2019. godine