Читај ми

СВЕЧАНО ОТВОРЕН САЈАМ СПОРТА И КОЊАРСТВА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином присуствовао свечаном отварању Сајма спорта и Међународног сајма коњарства на Новосадском сајму који ће трајати од 30. септембра до 2. октобра.

- Нови Сад је одавно препознатљив као град спорта. Ми смо својеврсни расадник најуспешнијих спортиста и у нашем граду се одржавају веома значајне спортске манифестације. Спортисти поред тога што на најбољи начин представљају свој град и своју земљу, шаљу увек и важну поруку младим генерацијама да борбеност, напоран рад и фер плеј дају резултате. Ова сајамска манифестација претендује да у наредним годинама буде самостална и да јој се укаже више пажње, како би младе генерације биле ближе свим могућностима за тренирање које им се нуде у граду. Град Нови Сад ће наставити активно да ради на унапређивању услова за тренирање и да пружа подршку свима који се залажу за праве вредности - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Сајам је ове године отворила прослављена параолимпијска шампионка у стоном тенису Борислава Перић-Ранковић. Она је поручила свима који буду у могућности да дођу и обиђу Сајам, да се опробају у неким спортским дисциплинама и тако стекну интересовање за неку нову физичку активност.

- Захваљујући спорту изградила сам многобројна пријатељства, ишла на многа путовања и предивне тренутке дугујем спорту, а велики број важних лекција научила сам управо на спортском терену. Постоје спортови који су веома популарни и они који нису толико заступљени. Зато је велик значај овог Сајма, јер промовише и оне спортове који нису популарни, а деци и омладини омогућава да се опробају у разним дисциплинама – истакла је Борислава Перић-Ранковић.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић нагласио је да је Сајам спорта први пут после дугог низа година враћен на Новосадски сајам.

- Сматрамо да је спорт веома значајан сегмент живота, а сведоци смо тога да су млађе генерације веома склоне томе да проводе много времена за компјутером и да се све мање баве спортом. Током ова три дана ћемо се трудити да презентујемо различите спортске активности и да ту младу генерацију заинтересујемо за неке од њих. А како бисмо их приволели да дођу на Новосадски сајам, одлучили смо да данас, на дан отварања, као и на дан затварања, за сву децу основношколског узраста улаз буде бесплатан – рекао је Слободан Цветковић.

Нови Сад, 30. септембар 2016. године