Čitaj mi

SVEČANO OTVOREN SAJAM SPORTA I KONјARSTVA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao svečanom otvaranju Sajma sporta i Međunarodnog sajma konjarstva na Novosadskom sajmu koji će trajati od 30. septembra do 2. oktobra.

- Novi Sad je odavno prepoznatlјiv kao grad sporta. Mi smo svojevrsni rasadnik najuspešnijih sportista i u našem gradu se održavaju veoma značajne sportske manifestacije. Sportisti pored toga što na najbolјi način predstavlјaju svoj grad i svoju zemlјu, šalјu uvek i važnu poruku mladim generacijama da borbenost, naporan rad i fer plej daju rezultate. Ova sajamska manifestacija pretenduje da u narednim godinama bude samostalna i da joj se ukaže više pažnje, kako bi mlade generacije bile bliže svim mogućnostima za treniranje koje im se nude u gradu. Grad Novi Sad će nastaviti aktivno da radi na unapređivanju uslova za treniranje i da pruža podršku svima koji se zalažu za prave vrednosti - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Sajam je ove godine otvorila proslavlјena paraolimpijska šampionka u stonom tenisu Borislava Perić-Ranković. Ona je poručila svima koji budu u mogućnosti da dođu i obiđu Sajam, da se oprobaju u nekim sportskim disciplinama i tako steknu interesovanje za neku novu fizičku aktivnost.

- Zahvalјujući sportu izgradila sam mnogobrojna prijatelјstva, išla na mnoga putovanja i predivne trenutke dugujem sportu, a veliki broj važnih lekcija naučila sam upravo na sportskom terenu. Postoje sportovi koji su veoma popularni i oni koji nisu toliko zastuplјeni. Zato je velik značaj ovog Sajma, jer promoviše i one sportove koji nisu popularni, a deci i omladini omogućava da se oprobaju u raznim disciplinama – istakla je Borislava Perić-Ranković.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković naglasio je da je Sajam sporta prvi put posle dugog niza godina vraćen na Novosadski sajam.

- Smatramo da je sport veoma značajan segment života, a svedoci smo toga da su mlađe generacije veoma sklone tome da provode mnogo vremena za kompjuterom i da se sve manje bave sportom. Tokom ova tri dana ćemo se truditi da prezentujemo različite sportske aktivnosti i da tu mladu generaciju zainteresujemo za neke od njih. A kako bismo ih privoleli da dođu na Novosadski sajam, odlučili smo da danas, na dan otvaranja, kao i na dan zatvaranja, za svu decu osnovnoškolskog uzrasta ulaz bude besplatan – rekao je Slobodan Cvetković.

Novi Sad, 30. septembar 2016. godine