Читај ми

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН 229 РОЂЕНДАН ВОЈНО-МЕДИЦИНСКОГ ЦЕНТРА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаности поводом обележавања 229 година постојања Војно-медицинског центра Нови Сад која је одржана у Дому Војске. Реч је о најстаријој војно-медицинској установи у Европи, а према речима пуковника др Братољуба Бркљаче управника ВМЦ-а, болница за све то време није прекидала рад чак ни у најтежим, ратним условима.

- Ми смо општа болница секундарног нивоа, а по функцији градска болница. Намера нам је да у сарадњи са градском управом још више помогнемо грађанима Јужнобачког округа, а чак и грађанима из других округа могу да се лече код нас ако овере упут у Социјалном – истакао је пуковник др Братољуб Бркљача.

Акција извођења 170 операција у једном месецу за цивилне осигуранике, која је раније најављена поводом обележавања важне годишњице, успешно је реализована, а како је оценио управник, опремањем још једне сале, болница ће моћи да настaви тим темпом рада.

- Војно-медицински центар је веома важан за град и округ, јер својим радом растерећује Клинички центар Војводине и Институт у Сремској Каменици. Зато Град и промовише ову здравствену установу, и трудићемо се да им и даље помажемо и обезбедимо што боље услове за рад – рекао је градоначелник Милош Вучевић и честитао руковoдству и свим запосленима годишњицу постојања.

Градоначелник је такође изјавио да Град планира да следеће године издвоји средства из буџета за набавку опреме за трећу хируршку салу, што би повећало капацитете болнице за још 1000 операција на годишњем нивоу. Како је нагласио, намера Града је да обезбеди што квалитетнију здравствену заштиту за Новосађане и становнике овог дела Војводине.

Нови Сад, 12. новембар 2015. године