Читај ми

СУСРЕТ ПРЕДСТАВНИКА МОДЕНЕ И НОВОГ САДА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за социјалну и дечју заштиту Никола Ћировић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су у Градској кући представнике Града Модене из Италије, који је град-побратим Новог Сада, господина Ђованија Франка Орланда из Канцеларије за европску политику и међународне односе и господина Луку Де Пјетрија, функционера Регије Емилија Ромања.

Циљ и тема ове посете били су продубљивање досадашње сарадње и добрих односа збратимљених градова Новог Сада и Модене, као и разматрање конкретних корака за унапређивање сарадње и нових иницијатива које су од заједничког интереса.

Они су разговарали о наставку дугогодишње успешне сарадње и о интензивирању будуће кооперације две локалне самоуправе у свим областима, а посебно су истакли спровођење заједничких пројеката у сфери спорта, културе и привреде.

Представници Града Новог Сада су упознали делегацију из Модне са природним и друштвеним капацитетима и потенцијалима којима Нови Сад располаже, а истовремено и затражили подршку у реализацији две битне кандидатуре за Град – за Омладинску престоницу Европе 2018. као и за Европску престоницу културе 2021. године.

На састанку је разговарано о интензивирању будуће сарадње приликом одржавања сајамских манифестација, важних спортских догађаја и улагања у привредне погоне, као и о преузимању позитивних примера из праксе везане за област заштите животне средине.

Нови Сад, 17. септембар 2015. године