Čitaj mi

SUSRET PREDSTAVNIKA MODENE I NOVOG SADA U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu Nikola Ćirović i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su u Gradskoj kući predstavnike Grada Modene iz Italije, koji je grad-pobratim Novog Sada, gospodina Đovanija Franka Orlanda iz Kancelarije za evropsku politiku i međunarodne odnose i gospodina Luku De Pjetrija, funkcionera Regije Emilija Romanja.

Cilј i tema ove posete bili su produblјivanje dosadašnje saradnje i dobrih odnosa zbratimlјenih gradova Novog Sada i Modene, kao i razmatranje konkretnih koraka za unapređivanje saradnje i novih inicijativa koje su od zajedničkog interesa.

Oni su razgovarali o nastavku dugogodišnje uspešne saradnje i o intenziviranju buduće kooperacije dve lokalne samouprave u svim oblastima, a posebno su istakli sprovođenje zajedničkih projekata u sferi sporta, kulture i privrede.

Predstavnici Grada Novog Sada su upoznali delegaciju iz Modne sa prirodnim i društvenim kapacitetima i potencijalima kojima Novi Sad raspolaže, a istovremeno i zatražili podršku u realizaciji dve bitne kandidature za Grad – za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. kao i za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Na sastanku je razgovarano o intenziviranju buduće saradnje prilikom održavanja sajamskih manifestacija, važnih sportskih događaja i ulaganja u privredne pogone, kao i o preuzimanju pozitivnih primera iz prakse vezane za oblast zaštite životne sredine.

Novi Sad, 17. septembar 2015. godine