Читај ми

СТУДЕНТСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ УНИВЕРЗИТЕТА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић разговарао је у Градској кући са студентима који су представници студенстких организација и студената факултета Универзитета у Новом Саду како би се упознао са њиховим потребама и захтевима којима Нови Сад као локална самоуправа може да изађе у сусрет. Састанку су присуствовали заменик председника Студентске конференције Универзитета Србије Игор Гаић, студент проректор Универзитета у Новом Саду Кристина Праштало, председник Студентског парламента Универзитета у Новом Саду Александар Кобиларов и председник Савеза студената Универзитета у Новом Саду Иван Станић.

-Изузетно ми је драго што је ово први састанак студентских представника Универзитета у Новом Саду и локалне самоуправе. Много пута сам истицао да је Универзитет у Новом Саду наша најбоља фабрика и да се у њему налази највеће богатство које имамо. Управо су студенти они који ће сутра представљати окосницу развоја градa, и зато се наша будућа сарадња мора одвијати на вишем нивоу у будућности – рекао је градоначелник Вучевић и истакао да ће Град увек уважавати мишљења студената који могу да рачунају на безрезервну подршку локалне самоуправе.

Током састанка разматране су могућности заједничке сарадње, представљене су активности Универзитета, њихови будући планови и предстојећи конгреси, као и финансирање креативних идеја које су усмерене ка напредовању функционисања града. Тим поводом договорен је следећи састанак на тему безбедности у граду, на којем ће студенти узети активно учешће тако што ће презентовати детаљан пројекат о предлозима за побољшање безбедности у граду.

Обе стране су потврдиле спремност за учешће у заједничким активностима у текућој години и сагласиле се да се будућа сарадња мора интензивирати, јер је заједнички интерес Града и Универзитета још бољи и пристојнији живот у Новом Саду.

Нови Сад, 12. март 2014. године