Čitaj mi

STUDENTSKI PREDSTAVNICI UNIVERZITETA U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je u Gradskoj kući sa studentima koji su predstavnici studenstkih organizacija i studenata fakulteta Univerziteta u Novom Sadu kako bi se upoznao sa njihovim potrebama i zahtevima kojima Novi Sad kao lokalna samouprava može da izađe u susret. Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Studentske konferencije Univerziteta Srbije Igor Gaić, student prorektor Univerziteta u Novom Sadu Kristina Praštalo, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu Aleksandar Kobilarov i predsednik Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu Ivan Stanić.

-Izuzetno mi je drago što je ovo prvi sastanak studentskih predstavnika Univerziteta u Novom Sadu i lokalne samouprave. Mnogo puta sam isticao da je Univerzitet u Novom Sadu naša najbolja fabrika i da se u njemu nalazi najveće bogatstvo koje imamo. Upravo su studenti oni koji će sutra predstavljati okosnicu razvoja grada, i zato se naša buduća saradnja mora odvijati na višem nivou u budućnosti – rekao je gradonačelnik Vučević i istakao da će Grad uvek uvažavati mišljenja studenata koji mogu da računaju na bezrezervnu podršku lokalne samouprave.

Tokom sastanka razmatrane su mogućnosti zajedničke saradnje, predstavljene su aktivnosti Univerziteta, njihovi budući planovi i predstojeći kongresi, kao i finansiranje kreativnih ideja koje su usmerene ka napredovanju funkcionisanja grada. Tim povodom dogovoren je sledeći sastanak na temu bezbednosti u gradu, na kojem će studenti uzeti aktivno učešće tako što će prezentovati detaljan projekat o predlozima za poboljšanje bezbednosti u gradu.

Obe strane su potvrdile spremnost za učešće u zajedničkim aktivnostima u tekućoj godini i saglasile se da se buduća saradnja mora intenzivirati, jer je zajednički interes Grada i Univerziteta još bolji i pristojniji život u Novom Sadu.

Novi Sad, 12. mart 2014. godine