Читај ми

СТУДЕНТИ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примиo је данас шездесет студената Социологије и Журналистике са Филозофског факултета а том приликом разговарали су о функционисању градске владе и надлежностима градоначелника.

- Веома ми је драго што сам данас имао прилику да у Градској кући разговарам са студентима Социологије и Журналистике. Идеја је да отворимо Градску кућу за јавност а у разговору са студентима објаснио сам им које су моје надлежности и надлежности Градског већа, како изгледа мој радни дан, са чиме се све срећем и како решавам проблеме, као и која су моја очекивања од функције градоначелника, и како ми све то изгледа после три године бављења овим послом - рекао је градоначелник Павличић.

- Част нам је и велико задовољство што смо имали могућност да чујемо неке ствари од градоначелника везано специфично за његове задатке и послове које обавља јер се данас први пут сусрећемо са извршном структуром власти – нагласио је Проф. Радовоје Степанов.

Студенти су се посебно занимали шта градоначелник предузима како би побољшао пословну климу у граду. Као једну од подстицајних мера градоначелник је поменуо градску одлуку да се сваком инвеститору, који улаже више од милион евра и који запошљава нове раднике одобри попуст од 50 % на комунално опремање земљишта. Такође, студенте је занимало какви су планови за уређење града. Градоначелник Павличић нагласио је да је најважније да повећамо проценат зеленила у граду. - Нови Сад до пре само годину дана имао је свега 5% зелених површина, што је за 15% мање од процента који представљају евроспке стандарде у урбаним срединама, а током пролећа проценат зеленила у Новом Саду повећали смо на око 7%, с циљем да до краја године достигнемо 10% - истакао је Павличић.

Проф. Радивоје Степанов већ годинама практикује да студенте Социологије и Журналистике Филозофског факултета води у посету општинским и покрајинским органима власти.

Нови Сад, 25. новембар 2011. године