Čitaj mi

STUDENTI FILOZOFSKOG FAKULTETA U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je danas šezdeset studenata Sociologije i Žurnalistike sa Filozofskog fakulteta a tom prilikom razgovarali su o funkcionisanju gradske vlade i nadležnostima gradonačelnika.

- Veoma mi je drago što sam danas imao priliku da u Gradskoj kući razgovaram sa studentima Sociologije i Žurnalistike. Ideja je da otvorimo Gradsku kuću za javnost a u razgovoru sa studentima objasnio sam im koje su moje nadležnosti i nadležnosti Gradskog veća, kako izgleda moj radni dan, sa čime se sve srećem i kako rešavam probleme, kao i koja su moja očekivanja od funkcije gradonačelnika, i kako mi sve to izgleda posle tri godine bavljenja ovim poslom - rekao je gradonačelnik Pavličić.

- Čast nam je i veliko zadovoljstvo što smo imali mogućnost da čujemo neke stvari od gradonačelnika vezano specifično za njegove zadatke i poslove koje obavlja jer se danas prvi put susrećemo sa izvršnom strukturom vlasti – naglasio je Prof. Radovoje Stepanov.

Studenti su se posebno zanimali šta gradonačelnik preduzima kako bi poboljšao poslovnu klimu u gradu. Kao jednu od podsticajnih mera gradonačelnik je pomenuo gradsku odluku da se svakom investitoru, koji ulaže više od milion evra i koji zapošljava nove radnike odobri popust od 50 % na komunalno opremanje zemljišta. Takođe, studente je zanimalo kakvi su planovi za uređenje grada. Gradonačelnik Pavličić naglasio je da je najvažnije da povećamo procenat zelenila u gradu. - Novi Sad do pre samo godinu dana imao je svega 5% zelenih površina, što je za 15% manje od procenta koji predstavljaju evrospke standarde u urbanim sredinama, a tokom proleća procenat zelenila u Novom Sadu povećali smo na oko 7%, s ciljem da do kraja godine dostignemo 10% - istakao je Pavličić.

Prof. Radivoje Stepanov već godinama praktikuje da studente Sociologije i Žurnalistike Filozofskog fakulteta vodi u posetu opštinskim i pokrajinskim organima vlasti.

Novi Sad, 25. novembar 2011. godine