Читај ми

СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА ТУРИЗМА НОВОГ САДА

Првог дана Сајма туризма у Београду градоначелник Новог Сада Игор Павличић учествовао је у представљању Стратегије развоја туризма Новог Сада. Том приликом он је рекао да су Петроварадинска тврђава, Кеј, Штранд, важне установе културе као што је Матица српска, и значајни фестивали попут Егзита, Стеријиног позорја и Фестивала уличних свирача велики туристички потенцијали.

- Међутим оно што је основа сваког развоја, па тако и развоја туризма јесте инфраструктурна уређеност града. Руководећи се том чињеницом Град Нови Сад је унапређивање саобраћајне, комуналне и оптичке инфраструктуре поставио као капиталне пројекте. Вредно смо радили протекле три године, и упркос веома неповољној финансијској ситуацији и скромним буџетским средствима ми смо данас на корак од завршетка два нова булевара и на почетку изградње Жежељевог моста. Поменуте инвестиције само су део развојног пута којим иде Нови Сад. Пута ка модерној европској дестинацији привлачној и за привреднике, инвеститоре али и туристе из читавог света, јер би туризам у будућности могао да буде озбиљан привредни ресор који би Новом Саду донео економски профит и допринео његовом укупном развоју – оценио је градоначелник Павличић.

О важности докумената попут Стратегије развоја туризма Новог Сада говорили су мр Силвија Ловрета и представници Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада, који су такође представили локације за изградњу туристичких садржаја у Новом Саду, а председник УО Туристичке организације Србије проф. др Бојан Зечевић осврнуо се на савремене тенденције развоја туризма и важне законске документе у тој области.

Када је реч о штанду Туристичке организације Новог Сада за сајмску публику најинтерсантнији ће бити други дан када ће се представити новосадски фестивали: EXIT, Cinema City, Jazz festival, Инфант, Фестивал уличних свирача, Змајеве дечје игре и Интерфест – фестивал вина. У суботу је планирана презентација укупне туристичке понуде Града Новог Сада у актуелној години, а хотели и агенције приказаће своје најновије понуде и стумулативне попусте за закупе током трајања сајамских дана. Недеља је дан отворених врата за сва питања, предлоге и посебне жеље посетилаца сајма.

Нови Сад, 25. фебруар 2011.године