Čitaj mi

STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA NOVOG SADA

Prvog dana Sajma turizma u Beogradu gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić učestvovao je u predstavljanju Strategije razvoja turizma Novog Sada. Tom prilikom on je rekao da su Petrovaradinska tvrđava, Kej, Štrand, važne ustanove kulture kao što je Matica srpska, i značajni festivali poput Egzita, Sterijinog pozorja i Festivala uličnih svirača veliki turistički potencijali.

- Međutim ono što je osnova svakog razvoja, pa tako i razvoja turizma jeste infrastrukturna uređenost grada. Rukovodeći se tom činjenicom Grad Novi Sad je unapređivanje saobraćajne, komunalne i optičke infrastrukture postavio kao kapitalne projekte. Vredno smo radili protekle tri godine, i uprkos veoma nepovoljnoj finansijskoj situaciji i skromnim budžetskim sredstvima mi smo danas na korak od završetka dva nova bulevara i na početku izgradnje Žeželjevog mosta. Pomenute investicije samo su deo razvojnog puta kojim ide Novi Sad. Puta ka modernoj evropskoj destinaciji privlačnoj i za privrednike, investitore ali i turiste iz čitavog sveta, jer bi turizam u budućnosti mogao da bude ozbiljan privredni resor koji bi Novom Sadu doneo ekonomski profit i doprineo njegovom ukupnom razvoju – ocenio je gradonačelnik Pavličić.

O važnosti dokumenata poput Strategije razvoja turizma Novog Sada govorili su mr Silvija Lovreta i predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada, koji su takođe predstavili lokacije za izgradnju turističkih sadržaja u Novom Sadu, a predsednik UO Turističke organizacije Srbije prof. dr Bojan Zečević osvrnuo se na savremene tendencije razvoja turizma i važne zakonske dokumente u toj oblasti.

Kada je reč o štandu Turističke organizacije Novog Sada za sajmsku publiku najintersantniji će biti drugi dan kada će se predstaviti novosadski festivali: EXIT, Cinema City, Jazz festival, Infant, Festival uličnih svirača, Zmajeve dečje igre i Interfest – festival vina. U subotu je planirana prezentacija ukupne turističke ponude Grada Novog Sada u aktuelnoj godini, a hoteli i agencije prikazaće svoje najnovije ponude i stumulativne popuste za zakupe tokom trajanja sajamskih dana. Nedelja je dan otvorenih vrata za sva pitanja, predloge i posebne želje posetilaca sajma.

Novi Sad, 25. februar 2011.godine