Читај ми

СРЕДСТВА ЗА РЕГРЕСИРАЊЕ ТРОШКОВА БОРАВКА ДЕЦЕ У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић присуствовала је потписивању Уговора о распоређивању средстава за регресирање дела трошкова боравка у предшколској установи у 2011. години за треће и четврто дете рођено у породици. Уговор је потписан између Покрајинског секретара за социјалну политику и демографију Новке Мојић, директора предшколских установа и представника 44 локалнe самоуправe.

-Акцијом Покрајинске Владе и локалних самоуправа о регресирању боравка деце у предшколским установама, у којој Покрајина даје 50 посто од економске цене за треће и четврто дете, а Град Нови Сад издаваја из својих буџетских средстава остатак, омогућен је бесплатан боравак у вртићу за треће и четврто дете, а Град ће то обезбедити и за свако наредно дете- рекла је том приликом проф. др Сања Стојановић.

Реч је о једној од најзначајнијих мера из Програма пронаталитетне политике Владе Војводине, за коју је, у овогодишњем буџету, обезбеђено 195 милиона динара.

Нови Сад, 25. фебруар 2011. године