Čitaj mi

SREDSTVA ZA REGRESIRANJE TROŠKOVA BORAVKA DECE U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović prisustvovala je potpisivanju Ugovora o raspoređivanju sredstava za regresiranje dela troškova boravka u predškolskoj ustanovi u 2011. godini za treće i četvrto dete rođeno u porodici. Ugovor je potpisan između Pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku i demografiju Novke Mojić, direktora predškolskih ustanova i predstavnika 44 lokalne samouprave.

-Akcijom Pokrajinske Vlade i lokalnih samouprava o regresiranju boravka dece u predškolskim ustanovama, u kojoj Pokrajina daje 50 posto od ekonomske cene za treće i četvrto dete, a Grad Novi Sad izdavaja iz svojih budžetskih sredstava ostatak, omogućen je besplatan boravak u vrtiću za treće i četvrto dete, a Grad će to obezbediti i za svako naredno dete- rekla je tom prilikom prof. dr Sanja Stojanović.

Reč je o jednoj od najznačajnijih mera iz Programa pronatalitetne politike Vlade Vojvodine, za koju je, u ovogodišnjem budžetu, obezbeđeno 195 miliona dinara.

Novi Sad, 25. februar 2011. godine