Читај ми

СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ФУДБАЛСКИ КЛУБ ИЗ БУКОВЦА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Фудбалски клуб „Фрушкогорски партизан“ из Буковца и том приликом деци која тренирају у том клубу уручио спортску опрему коју је обезбедила компанија „Александар“ из Новог Сада.

- Драго ми је да смо данас, донирањем спортске опреме, бар у малој мери помогли функционисање клуба „Фрушкогорски партизан“ у Буковцу и захваљујем се компанији „Александар“ са седиштем у нашем граду која је показала друштвену одговорност учествујући у овој акцији. Овај клуб, који функционише готово седам деценија, суочава се са тешком материјалном ситуацијом, а с обзиром на то да су буџетска средства клуба лимитирана и недовољна, пријатељи и донатори су у правом тренутку изашли у сусрет њиховим потребама. Опрема је уручена, како млађим категоријама играча, тако и за први тим, а одлучили смо да помоћ буде усмерена баш у приградски део Новог Сада, како бисмо показали равноправан однос према становницима свих делова града. Надам се да ће се у Буковцу играти добар фудбал и да ће што више деце бити на терену, јер се ту стичу праве вредности - рекао је градоначелник Вучевић и додао да је ово уједно и позив другим друштвено одговорним компанијама да помогну овом, али и другим клубовима.

Клуб због тешке материјалне ситуације није имао средства за опрему за играче, а донирани су им дресови, шушкавци, лопте и копачке. Директор ФК „Фрушкогорски партизан“ Зоран Сладојевић се захвалио Граду Новом Саду и компанији „Алексaндар“ и рекао да је та помоћ од немерљивог значаја у овом моменту за клуб, који следеће године прославља чак 70 година постојања.

Нови Сад, 28. август 2015. године