Читај ми

СПЕНС СПРЕМАН ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У РВАЊУ

Уочи Европског првенства у рвању за сениоре, које ће бити одржано у Новом Саду од 2. до 7. маја, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са министром за спорт и омладину Вањом Удовичићем, председником Покрајинске владе Игором Мировићем и председником Рвачког савеза Србије Жељком Трајковићем, обишао је објекте ЈП Спортски и пословни центар ''Војводина''. Том приликом закључено је да је све спремно за предстојеће велико европско такмичење које броји преко 1000 учесника.

- Нови Сад спремно дочекује једно од највећих спортских такмичења у Србији, али ни у Новом Саду одавно није било тако великог догађаја, такорећи од Светског првенства у стоном тенису 1981. године, због којег је СПЕНС иницијално и отворен. Очекујемо велики број гостију, и показаћемо још једном колико смо добри домаћини, а то је све резултат добре сарадње свих нивоа власти и надлежних организација - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Министар Вања Удовичић изјавио је да ће Нови Сад наредне седмице бити центар рвања.

- Само добијање организације великих такмичења више не сматрамо успехом, већ одличну организацију и добре спортске резултате. Имаћемо јединствену прилику да бодримо нашег олимпијског шампиона Давора Штефанека, и то у нашој земљи и у нашем граду, и да му се захвалимо за феноменалан резултат који је направио прошле године – нагласио је Удовичић и додао да ће улаз бити бесплатан, и да је то позив грађанима Републике Србије да дођу у што већем броју и подрже наше спортисте.

Председник Покрајинске владе, али и Организационог одбора Првенства Игор Мировић захвалио се Министарству омладине и спорта и Граду Новом Саду на финансијској, техничкој и свакој другој подршци коју су пружили приликом припрема за велико такмичење.

- Захваљујем се и управи СПЕНС-а која је радове на санацији објеката, а у циљу испуњења прописаних стандарда, извела у предвиђеном року, као и Рвачком савезу Србије који је такође дао немерљив допринос – нагласио је Мировић.

Након обиласка просторија у којима ће се одвијати предстојеће Првенство, додељена је опрема заслужним рвачким клубовима и то РК „Спартак“ Суботица, РК „Пролетер“ Зрењанин, РК „Сента“ Сента, РК „Младост“ Ваљево и РК „Потисје“ Кањижа.

Нови Сад, 27. април 2017. године