Čitaj mi

SPENS SPREMAN ZA EVROPSKO PRVENSTVO U RVANJU

Uoči Evropskog prvenstva u rvanju za seniore, koje će biti održano u Novom Sadu od 2. do 7. maja, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za sport i omladinu Vanjom Udovičićem, predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i predsednikom Rvačkog saveza Srbije Želјkom Trajkovićem, obišao je objekte JP Sportski i poslovni centar ''Vojvodina''. Tom prilikom zaklјučeno je da je sve spremno za predstojeće veliko evropsko takmičenje koje broji preko 1000 učesnika.

- Novi Sad spremno dočekuje jedno od najvećih sportskih takmičenja u Srbiji, ali ni u Novom Sadu odavno nije bilo tako velikog događaja, takoreći od Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1981. godine, zbog kojeg je SPENS inicijalno i otvoren. Očekujemo veliki broj gostiju, i pokazaćemo još jednom koliko smo dobri domaćini, a to je sve rezultat dobre saradnje svih nivoa vlasti i nadležnih organizacija - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministar Vanja Udovičić izjavio je da će Novi Sad naredne sedmice biti centar rvanja.

- Samo dobijanje organizacije velikih takmičenja više ne smatramo uspehom, već odličnu organizaciju i dobre sportske rezultate. Imaćemo jedinstvenu priliku da bodrimo našeg olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, i to u našoj zemlјi i u našem gradu, i da mu se zahvalimo za fenomenalan rezultat koji je napravio prošle godine – naglasio je Udovičić i dodao da će ulaz biti besplatan, i da je to poziv građanima Republike Srbije da dođu u što većem broju i podrže naše sportiste.

Predsednik Pokrajinske vlade, ali i Organizacionog odbora Prvenstva Igor Mirović zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Novom Sadu na finansijskoj, tehničkoj i svakoj drugoj podršci koju su pružili prilikom priprema za veliko takmičenje.

- Zahvalјujem se i upravi SPENS-a koja je radove na sanaciji objekata, a u cilјu ispunjenja propisanih standarda, izvela u predviđenom roku, kao i Rvačkom savezu Srbije koji je takođe dao nemerlјiv doprinos – naglasio je Mirović.

Nakon obilaska prostorija u kojima će se odvijati predstojeće Prvenstvo, dodelјena je oprema zaslužnim rvačkim klubovima i to RK „Spartak“ Subotica, RK „Proleter“ Zrenjanin, RK „Senta“ Senta, RK „Mladost“ Valјevo i RK „Potisje“ Kanjiža.

Novi Sad, 27. april 2017. godine