Читај ми

ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је шефа Делегације Европске Уније у Србији Сема Фабриција. Том приликом градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство због добре досадашње сарадње.

Сем Фабрицио честитао је Новом Саду освајање титула Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе оценивши да је то веома значајно за град, али и за државу Србију.

Градоначелник Вучевић истакао је да је такав успех резултат синергије градских институција, невладиног сектора и компетентних и стручних појединаца, али и да се по том рецепту реализују сви велики подухвати у оквиру та два пројекта. Као најважнији истакао је формирање Креативног полиса у тзв. Кинеској четврти јер тај пројекат заједнички реализују ''Фондација Нови Сад 2021'' и ''ОПЕНС'' уз подршку и разумевање стручне и шире јавности.

- Формирањем Креативног полиса на месту запуштеног и запостављеног простора чинимо велики помак у коришћењу културне и креативне индустрије за општи развој заједнице – нагласио је градоначелник и додао да Град Нови Сад има интензивну сарадњу са организацијама ЕУ у Србији што се очитује реализацијом бројних пројеката за које је путем различитих програма до сада одобрено око 6,5 милиона евра.

Шеф Делегације Европске Уније у Србији изразио је задовољство због посете Новом Саду у којем добро функционише и ''ЕУ инфо центар'', а саговорници су се сагласили да добру сарадњу треба наставити како би уз подршку организација ЕУ, локалне самоуправе активно доприносиле Републици Србији у процесу придруживања Европској Унији.

Нови Сад, 20. септембар 2017. године